dinsdag 11 oktober 2011

Ontharingsblunders

BLUNDER 1
’s morgens ontharen
Ontharen na een ochtendlijke douche gaat meestal snel. Maar verwacht geen supergladde benen. Doordat je benen ’s nachts zwellen, kunnen enkele haarzakjes verstopt zijn. ’s Avonds bereik je een veel beter eindresultaat.

BLUNDER 2
Ontharen tijdens het baden
Ook wanneer je een warm bad neemt, gaan je benen zwellen. Wil je toch absoluut ontharen in bad, doe dat dan eerst. Wacht je langer dan tien minuten, dan blijven er sowieso stoppeltjes staan.

BLUNDER 3
Geen scheerschuim gebruiken
Wie geen scheerschuim gebruikt, beschermt zijn huid niet tegen irritaties en mag er zeker van zijn dat beide benen na de scheerbeurt heel stug zullen aanvoelen. Dus: spuit het schuim voor elke scheerbeurt tegen de groeirichting van de haartjes in. Zo gaan deze rechtop staan en kan je ze heel efficiënt verwijderen.

BLUNDER 4
Gevoelige huid ontharen
Bepaalde medicijnen tegen acne zoals Roaccutane maken je huid heel gevoelig. Je doet er goed aan om met het geneesmiddel te stoppen een week voor je je benen laat waxen.

BLUNDER 5
Scheren met een bot mesje
Veel vrouwen gebruiken dagen, weken of zelfs maanden hetzelfde scheermesje. Maar wie een superglad resultaat wil bereiken, moet voor elke scheerbeurt met een ander mesje werken. Zo voorkom je stoppels en ontsierende rode bobbels.

BLUNDER 6
Niet scrubben
Welke ontharingsmethode je ook kiest, scrubben is een must als je ingroeiende haartjes wil voorkomen. Je benen dagelijks insmeren met een lotion met hydroxyzuren helpt ook om de dode huid los te maken en voorkomt dat je haartjes onder je huid blijven vastzitten.

BLUNDER 7
Wenkbrauwen bewegen tijdens het epileren
Als je je wenkbrauwen optrekt tijdens het epileren, is de kans groot dat het resultaat asymmetrisch zal zijn. Probeer je gelaat te ontspannen. Lukt dit niet omdat je te veel pijn hebt, verdoof de huid dan met een ijsblokje voor je aan de slag gaat.

BLUNDER 8
Te frequent waxen
De verleiding is groot om je benen te waxen zodra je een haartje ziet verschijnen. Maar idealiter moet je een maand wachten om in te grijpen, op die manier is het haar voldoende lang om grondig verwijderd te worden.

BLUNDER 9
Waxen tijdens je menstruatie
Vrouwen zijn tijdens hun menstruatie gevoeliger voor pijn. Dat komt door de hormonale schommelingen en een extra vlotte doorbloeding. Het meest ideale moment om je benen te laten waxen: in het midden van je cyclus.

BLUNDER 10
Verkeerd waxen
Bij de schoonheidsspecialiste lijkt waxen heel makkelijk, maar als je het zelf probeert is het niet onwaarschijnlijk dat het meer pijn doet en je benen vol wondjes staan. Eén gouden tip kan je heel veel leed besparen: houd je huid strak gespannen in de omgekeerde richting dan de richting van je trekbeweging.
 



www.nieuwsblad.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten