zondag 9 oktober 2011

Homemade haarmaskers

  1. Olijfolie....
    Verwarm een goede scheut olijfolie in de microgolfoven of op het vuur. Zorg ervoor dat het niet te heet is, maar op een aangename temperatuur blijft. Wrijf het goed uit over je haren en gebruik zeker genoeg! Daarna wikkel je je haren in met aluminiumfolie. Laat het zo'n 30 minuten inwerken. Daarna goed uitspoelen en je haren wassen.
    ==> Hoewel dit masker enorm goed is voor je haar, is het ook een enorm vettig boeltje. Zeker een aanrader voor mensen met droog haar. 
  2. 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing en één losgeklopt ei
    Mix alles in een kommetje. Verdeel over je haren en wikkel het daarna in met aluminiumfolie. Laat zo'n 30 minuten inwerken. Daarna goed uitspoelen en je haren wassen.
    ==> Ondanks de geur van het ei is het masker voor de rest zeer aangenaam. Gebruik zeker wel conditioner na het wassen, want het maakt het haar iets droger. Maar het is enorm voedzaam voor beschadigd haar. Dus zeker uitproberen!
  3. 2 eetlepels olijfolie, 1 rijpe banaan en één eetlepel honing
    Mix alles in een blender. Verdeel goed over je haar en wikkel ze daarna in met aluminiumfolie. Laat alles 30 minuten inwerken. Je haren daarna goed uitspoelen en wassen met shampoo en conditioner.
    ==> Let erop dat je zeker de banaan mixt, als je ze gewoon plet zullen er nog stukjes banaan in je haren achterblijven. Dit is een enorm werkje om alles eruit te krijgen. Dit masker is voor mensen met breekbaar haar! 
Ik heb deze maskertjes ontdekt via www.vrouwonline.nl  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten